Почни робити те, що потрібно. Потім роби те, що можливо. І раптом виявиш, що робиш неможливе. ( Св.Франциск)

середа, 13 травня 2020 р.

Відповідальність


     Відповідальність має кілька значень: це те, за що людина відповідає, це її життя, життя оточуючих  людей, її дії та вчинки, навколишній  світ. А також людина має бути відповідальною перед суспільством та соціумом, яким вона оточена. Бути відповідальним - означає думати про близьких  людей та про наслідки своїх вчинків, чи не принесуть вони шкоди.

    Люди повинні усвідомити , що від того, наскільки вони відповідальні, може залежати життя багатьох людей. У цьому полягає вся суть відповідальної особистості.  Переважно людина є відповідальною  за щось , перед кимось  і за когось.

     Піком безвідповідальності людей  можна вважати сучасне відношення людства до навколишнього світу.  Відповідальність починається з малого – відповідальна людина ніколи не викине папірець, недопалок чи пляшку в не призначеному для цього місці.  Завдяки  відповідальності, яка повинна бути невід’ємною частиною кожної особи, ми здатні змінити своє життя  і  світ навколо нас.

  Це нелегко - бути відповідальним, але дуже почесно!  Відповідальних людей дуже поважають, вони надійні! Ти сам  хочеш, щоб твої друзі, батьки були надійними, а значить, відповідальними, не підвели тебе. 

    Чи сядеш ти в автомобіль, якщо  знаєш, що його створили безвідповідальні люди? Чи їстимеш ти тістечко, якщо  кондитери його пекли, не дотримуючись  відповідних  вимог?

   Безвідповідальність карається, навіть кримінально, якщо це призводить до тяжких наслідків.

 Тому  виховуй у собі цю чудову рису. Вона тобі допоможе стати шанованою успішною людиною.

                        АФІРМАЦІЇ:


Немає коментарів:

Дописати коментар

ОСТАННІЙ ДЗВОНИК

Зі   святом останнього дзвоника! Шановний випускнику! Шановна випускнице! Ось і завершився навчальний рік! А для т...