Почни робити те, що потрібно. Потім роби те, що можливо. І раптом виявиш, що робиш неможливе. ( Св.Франциск)

середа, 22 квітня 2020 р.

Позакласне читання

Квест 2

Здібність сміятися – одна із загадкових людських здібностей. З моменту, коли дитина починає сміятися, по Аристотелю, вона якби і стає людиною. Із усіх живих істот тільки людині властивий сміх.
Сміх проявляється в мимовільному русі м'язів обличчя та тіла людини, а також специфічні звуку і зміна дихання. Сміх – унікальний, як відбитки пальців. Часто допомагає у важких ситуаціях долати страх, робить нас більш привабливими.





Запрошую  до  квесту 
"Пожартуємо, посміємось і до скарбу доберемось!"

Прочитай у "Хрестоматії" твори на с. 51 - 60. Це  8 жартівливих віршів  відомих дитячих поетів. 
 Як і минулого разу, читати треба уважно, раціонально.  У кожному творі схована частинка паролю. У паролі має бути 8 знаків. 

Етап 1 "Веселий сміх", О. Сенатович. Який звук  надав головному персонажу сміливості. Візьми з нього першу літеру для пароля.

Етап 2  "Ліниві вареники", А.Качан. Скільки тварин згадано у вірші? Запиши цифру до пароля.

Етап 3  "Через річку їхав грек", А. Качан. Подивись на дієслова у вірші і визнач їх час. Із назви часу до пароля візьми третю літеру.

Етап 4  "Лінь" А. Костецький. Знайди у вірші звертання. Перша літера цього слова - четвертий знак  пароля.

Етап 5   "Отакий у мене ніс", Г. Бойко. Усі   сталі  вислови про "ніс" у вірші можна назвати одним  мовним терміном. Згадай, як називаються вислови :" клювати носом", "за носа водити"... і в пароль запиши першу літеру цього слова.

Етап 6  "Зламаний стілець", Г. Бойко. Визнач, яке  за метою висловлювання у вірші перше речення. Перша літера слова - у пароль.

Етап 7   " Як Алла пригощала", Г. Бойко. Скільки літер алфавіту  вистачило для імені головної героїні? Цифра - сьомий знак пароля.

Етап 8   "Чудо в черевику", С. Олійник.  Наслідок  марновірства (віри у забобони) Васі  Боровика. Запиши останню літеру слова у пароль.

У тебе вийшло 8 знаків. Перевір, щоб не довелось переробляти і напиши мені . Якщо пароль правильний, отримаєш скарб.



Немає коментарів:

Дописати коментар

ОСТАННІЙ ДЗВОНИК

Зі   святом останнього дзвоника! Шановний випускнику! Шановна випускнице! Ось і завершився навчальний рік! А для т...